š‹š€š• šŠšŽš‰šˆ ššˆš‰š„ š™šš€šŽ ššˆš’š€š“šˆ š¬š­š¢Å¾šž š® šŠšØš©š«š¢šÆš§š¢šœš®

Koprivnička premijera predstave LAV KOJI NIJE ZNAO PISATI

š‹šššÆ š¤šØš£š¢ š§š¢š£šž š³š§šššØ š©š¢š¬ššš­š¢ novi naslov Dječjeg kazaliÅ”ta Branka Mihaljevića i KazaliÅ”ta Oberon, nakon Osijeka, premijerno će biti izveden i u Koprivnici. 

Koprivnička premijera predstave na rasporedu je u petak, 25. listopada u dvorani Domoljub s početkom u 18 sati.

Priča o Lavu koji ne zna pisati je događajima puna, izrazito smijeÅ”na i avanturistička priča iz praÅ”ume. Uz lava, koprivnički će maliÅ”ani upoznati mnogo smijeÅ”nih životinja koje pokazuju karakterne crte ljudi i zaljubljenog kralja životinja tjeraju na rub očaja.
Lav ne zna pisati, ali to ga ne smeta jer on zna rikati i pokazati zube, a viÅ”e mu i ne treba. Ali kada sretne pametnu i lijepu lavicu koja uz to čita knjigu brzo primijeti kako bi bilo korisno da zna pisati i čitati. Jer lavica koja zna čitati je dama, a dami se prvo napiÅ”e pismo, ljubavno pismo. Nju se ne može odmah poljubiti, samo tako! Dakle zamoli lav sve životinje u praÅ”umi da mu napiÅ”u pismo, ali to ne funkcionira na zadovoljavajući način. Majmun napiÅ”e da bi se s njom verao po drveću i jeo banane. Potpuno suludo! Iznerviran, Lav se javi Nilskom konju. On je u pismu zapita bi li s njim plivala rijekom i ronila s algama, a ono Å”to lavici napiÅ”u smrdljiva buba (balegar), leÅ”inar, žirafa i krokodil razbjesni lava do kraja. No, uskoro stiže spas, jer lijepa lavica čuje lava kako riče!

Tekst Martina Baltscheita preveo je i režirao Damir Mađarić, scenografiju potpisuje Marta Crnobrnja, kostime Marija Šarić Ban, a glazbu Miroslav i Gordana Evačić.

U predstavi igraju izvrsni mladi glumci Dječjeg kazaliÅ”ta Branka Mihaljevića Kristina Fančović i Gordan Marijanović.

mydx