ššØšÆšš š©š«šžš¦š¢š£šžš«šš š†š«šššš¬š¤šØš  š¤ššš³ššš„š¢Å”š­šš š™šØš«š¢š§ ššØš¦ šŠššš«š„šØšÆšššœ – š’š“š€ššŠšŽ šˆ šŽš‹šˆš•š„š‘

Premijera je u petak, 14.5. u 19 sati

Predstava “Stanko i Oliver” bazirana je po filmovima fizičke i slapstick komedije iz zlatnog doba Hollywooda. Između 1915. i 1963. godine Hollywood je radio mnoge globalno poznate komičarske ikone kao Å”to su Charlie Chaplin, Buster Keaton, Mabel Normand, Laurel i Hardy, braća Marx i mnogi drugi.

Humor je kroz godine evoluirao i danas je teÅ”ko zadržati staru formu komedije, a da ne bude zastarjela. MijeÅ”anjem forme fizičke i slapstick komedije zlatnog doba Hollywooda sa suvremenim humorom danaÅ”njice nastaje predstava “Stanko i Oliver”.

Priča prati dva najbolja prijatelja Stanka i Olivera na njihovom putovanju iz Hrvatske prema Azurnoj obali. PoÅ”to je jedan djetinjast i nespretan, a drugi razmetljiv i brzoplet, dolazi do sudara dvaju različitih Å”aÅ”avih svjetova. U tom sudaru nastaje kaos gdje svakodnevni benigni problemi za Stanka i Olivera postaju gotovo nepremostiva prepreka. Sa kojim problemima se taj komični duo susreće i na koji način ih rjeÅ”avaju pogledajte u novoj premjeri “Stanko i Oliver”.

Tekst, režija, video projekcije: SiniÅ”a Novković
Igraju: Nino Pavleković, Andro DamiÅ”, Vanja Gvozdić

Jedan je djetinjast i nespretan, jedan je razmetljiv i brzoplet, a kada se dva različita Å”aÅ”ava svijeta sudare, nastat će kaos gdje svakodnevni benigni problemi za Stanka i Olivera postaju gotovo nepremostiva prepreka!


mydx