𝐍𝐨𝐯𝐚 𝐩𝐫𝐞𝐦𝐢𝐣𝐞𝐫𝐚 𝐆𝐫𝐚𝐝𝐬𝐤𝐨𝐠 𝐤𝐚𝐳𝐚𝐥𝐢š𝐭𝐚 𝐙𝐨𝐫𝐢𝐧 𝐝𝐨𝐦 𝐊𝐚𝐫𝐥𝐨𝐯𝐚𝐜 – 𝐒𝐓𝐀𝐍𝐊𝐎 𝐈 𝐎𝐋𝐈𝐕𝐄𝐑

Premijera je u petak, 14.5. u 19 sati

Predstava “Stanko i Oliver” bazirana je po filmovima fizičke i slapstick komedije iz zlatnog doba Hollywooda. Između 1915. i 1963. godine Hollywood je radio mnoge globalno poznate komičarske ikone kao što su Charlie Chaplin, Buster Keaton, Mabel Normand, Laurel i Hardy, braća Marx i mnogi drugi.

Humor je kroz godine evoluirao i danas je teško zadržati staru formu komedije, a da ne bude zastarjela. Miješanjem forme fizičke i slapstick komedije zlatnog doba Hollywooda sa suvremenim humorom današnjice nastaje predstava “Stanko i Oliver”.

Priča prati dva najbolja prijatelja Stanka i Olivera na njihovom putovanju iz Hrvatske prema Azurnoj obali. Pošto je jedan djetinjast i nespretan, a drugi razmetljiv i brzoplet, dolazi do sudara dvaju različitih šašavih svjetova. U tom sudaru nastaje kaos gdje svakodnevni benigni problemi za Stanka i Olivera postaju gotovo nepremostiva prepreka. Sa kojim problemima se taj komični duo susreće i na koji način ih rješavaju pogledajte u novoj premjeri “Stanko i Oliver”.

Tekst, režija, video projekcije: Siniša Novković
Igraju: Nino Pavleković, Andro Damiš, Vanja Gvozdić

Jedan je djetinjast i nespretan, jedan je razmetljiv i brzoplet, a kada se dva različita šašava svijeta sudare, nastat će kaos gdje svakodnevni benigni problemi za Stanka i Olivera postaju gotovo nepremostiva prepreka!


mydx