𝐎𝐭𝐯𝐨𝐫𝐞𝐧 𝐣𝐞 𝟔𝟐. 𝐌𝐞đ𝐮𝐧𝐚𝐫𝐨𝐝𝐧𝐢 𝐝𝐣𝐞č𝐣𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 𝐮 Š𝐢𝐛𝐞𝐧𝐢𝐤𝐮!

Međunarodni dječji festival u Šibeniku održava se od 18. lipnja do 2. srpnja, a otvorila ga je Zagrebačka filharmonija praizvedbom glazbene predstave “Konačno orkestar!” Petre Radin na ljetnoj pozornici ispred katedrale svetog Jakova.

Jakov Bilić, ravnatelj Hrvatskoga narodnog kazališta u Šibeniku pod čijim se okriljem održava Festival istaknuo je da će se tijekom dvotjednoga Festivala održati 137 programa u 218 termina, odnosno 27 izvedbi predstava, 21 inozemna izvedba na ulicama i trgovima, 14 domaćih izvedbi, 12 filmskih projekcija, četiri izložbe, sedam promocija knjiga ili slikovnica, četiri sportska programa i 47 radionica za više od tisuću djece.

U programu uz Hrvatsku sudjeluje deset država – Španjolska, Švedska, Nizozemska, Njemačka, Slovenija, Češka, Austrija, Poljska, Portugal i Ukrajina.

Naime, ove godine Festival je ugostio 150 djece iz Ukrajine od kojih će dio na Festivalu sudjelovati kao publika, a dio kao izvođači jer na MDF-u nastupaju djeca Umjetničke škole Marianna Ilkiv iz Lavova u Ukrajini.

“Ovogodišnji će Festival prema prvim procjenama stajati oko 2 milijuna kuna no kad znamo da je ove godine na likovni natječaj ‘Eto i mene na festivalu’ pristiglo rekordnih 800 dječjih zastavica iz cijele Hrvatske, svima nam je jasno koliko je ono što Festival radi i izaziva kod djece i starijih posjetitelja – neprocjenjivo”, rekao je Bilić.

Program možete naći na ovom linku: https://www.mdf-sibenik.com/stra…/program-62-mdf-a/28.html

mydx