šŽš­šÆšØš«šžš§ š£šž šŸ”šŸ. šŒšžÄ‘š®š§ššš«šØšš§š¢ šš£šžÄš£š¢ šŸšžš¬š­š¢šÆššš„ š® Å š¢š›šžš§š¢š¤š®!

Međunarodni dječji festival u Å ibeniku održava se od 18. lipnja do 2. srpnja, a otvorila ga je Zagrebačka filharmonija praizvedbom glazbene predstave “Konačno orkestar!” Petre Radin na ljetnoj pozornici ispred katedrale svetog Jakova.

Jakov Bilić, ravnatelj Hrvatskoga narodnog kazaliÅ”ta u Å ibeniku pod čijim se okriljem održava Festival istaknuo je da će se tijekom dvotjednoga Festivala održati 137 programa u 218 termina, odnosno 27 izvedbi predstava, 21 inozemna izvedba na ulicama i trgovima, 14 domaćih izvedbi, 12 filmskih projekcija, četiri izložbe, sedam promocija knjiga ili slikovnica, četiri sportska programa i 47 radionica za viÅ”e od tisuću djece.

U programu uz Hrvatsku sudjeluje deset država – Å panjolska, Å vedska, Nizozemska, Njemačka, Slovenija, ČeÅ”ka, Austrija, Poljska, Portugal i Ukrajina.

Naime, ove godine Festival je ugostio 150 djece iz Ukrajine od kojih će dio na Festivalu sudjelovati kao publika, a dio kao izvođači jer na MDF-u nastupaju djeca Umjetničke Å”kole Marianna Ilkiv iz Lavova u Ukrajini.

“OvogodiÅ”nji će Festival prema prvim procjenama stajati oko 2 milijuna kuna no kad znamo da je ove godine na likovni natječaj ‘Eto i mene na festivalu’ pristiglo rekordnih 800 dječjih zastavica iz cijele Hrvatske, svima nam je jasno koliko je ono Å”to Festival radi i izaziva kod djece i starijih posjetitelja ā€“ neprocjenjivo”, rekao je Bilić.

Program možete naći na ovom linku: https://www.mdf-sibenik.com/stra…/program-62-mdf-a/28.html

mydx