ššØšÆšš š©š«šžš¦š¢š£šžš«šš šŠššš³ššš„š¢Å”š§šž šš«š®Å¾š¢š§šž šš¢š§š¤š„šžšœ šš‹š€š•šŽ š’š”šš‚š„ šš€ Žš”š“šŽšŒ šš„šš”

Premijera će se održati 15. svibnja u 16.00 sati u Centru za kulturu Čakovec

Plavo sunce na žutom nebu donosi nam neobičnu priču o onima koji su imali samo 3 različite boje, a onda su odlučili krenuti u avanturu i pronaći ostale. Među ribama, u pjevu ptica, zakopane u vrućem pijesku i skrivene u astronautskim odijelima. Oni su trebali ostale boje. Svaku za točno određenu stvar. Narančastu za naranču. Ali, nisu znali neÅ”to jako, jako važno.

Kroz neobičan i inovativan pristup, vrlo apstraktno i uz minimalno tekstualno sugeriranje, ovapredstava bavi se pitanjem maÅ”te i naÅ”e hrabrosti da preskočimo neke ustaljene obrasce gledanja nasvijet. Apstraktna forma predstave temeljena na crtežima, zvukovima, bojama, glazbi i pokretunastupa vrlo mistično, otvarajući nam neki novi prostor promiÅ”ljanja o kazaliÅ”tu koje nije nužnotemeljeno na izgovaranju teksta.

Tko su oni i hoće li pronaći ostale boje? Ili će se opeći na vrućem pijesku i odustati? I Å”to je to jako, jako važno Å”to nisu znali?

Glumačka igra troje glumaca vodi nas u potpuno novi, mistični svijet maÅ”te, pokretom namotkrivajući slojeve predstave koja baÅ” poput maÅ”te- u interpretaciji nema granica.
Ivona MarciuÅ”

Dob: 4+Trajanje: 40 min
Redatelj: Romano Bogdan
Tekst i dramaturgija: Ivona MarciuÅ”
Koreografija: Virna HoŔnjak
Likovno oblikovanje: Nenad Kern
Glazba: Bojan Miljančić
Igraju: Bruno Kontrec, Karolina Horvat, Mario JakÅ”ić
Glas u offu: Davor Dokleja

mydx