š”š’šŠšŽš‘šŽ…ššŽš•š€ šš‘š„šŒšˆš‰š„š‘š€ ā€œš‘šŽš‚šŠ ā€™šā€™ š‘šŽš‹š‹ šš€š‰šŠš€ā€ – Koprodukcija Dječjeg kazaliÅ”ta Branka Mihaljevića i Gradskog kazaliÅ”ta Joza Ivakić Vinkovci!

Premijera je na rasporedu u četvrtak, 26. svibnja u 18 sati.

ā€œRock ā€™nā€™ roll bajkaā€ je adrenalinski raspjevana predstava o izumirućoj vrsti srednjoÅ”kolaca rockera. U ovim vremenima kada iz mobitela mahom zavija glazba od koje se ježi koža (na negativan način), ova predstava nas podsjeća kako u nekim garažama, Å”upama i podrumima joÅ” uvijek postoje klinci koji njeguju izvorne vrijednosti rock glazbe koja vječno s pozicije margine komentira svijet oko sebe.

Inspirirani popularnim stripom Å tefa Bartolića ā€œGluhe lasteā€ koji je godinama izlazio na stranicama časopisa Modra Lasta, u autorski tim ove predstave okupili su se mahom iskusna lica domaće kazaliÅ”no-poetsko-glazbene scene.

Režijske palice se uhvatio Mario Kovač kojeg osječka publika dobro zna i kao redatelja sa scene HNK Osijek i kao rock DJ-a, dramatizacije se uhvatio pjesnik i vokal izvrsnog rock benda ā€œKruha i igaraā€ Milan FoÅ”ner, a trio fantastikus upotpunjuje veteran osječke glazbeno-umjetničke scene Branko Kostelnik koji će, sa svojom ekipom Roderick Novy, biti zadužen za glazbeni dio priče.

Tim upotpunjuju i likovnjaci Davor Prah (vizualni identitet) i Ana Sekulić (izrada lutaka) čija imena jamče da će zadovoljiti oči, uÅ”i i sva ostala osjetila publike.

mydx