GKL Rijeka: Nagrađen “Veli Jože”, konferencija za medije, radionica i slikovnica

Na konferenciji za medije u Gradskom kazalištu lutaka Rijeka najavljena je nova sezona u Gradskom kazalištu lutaka Rijeka, a nakon “Tri praščića” Jirija Jaroša i “Alise u zemlji čuda” Zorana Mužića, koji igraju u rujnu, u listopadu će na repertoaru biti “Koka Kokone” E. Kiševića, “Pale” V. Alilovića (prema J. Sigsgaardu) te “Palačinka mog života” – autorski projekt Davida Petrovića. U studenom će se igrati obnova predstave “Ružno pače”, a premijera “Pepeljuge” bit će izvedena u veljači 2013.

“Veli Jože”, predstava GKL-a Rijeka u režiji Renea Medvešeka, ponovno bilježi velik uspjeh – dobila je čak tri nagrade na ovogodišnjem PIF-u: Nagradu ‘Tibor Sekelj’ za predstavu s najhumanijom porukom, nagradu za glazbu (Matija Antolić) i nagradu za scenografiju (Milena Matijević Medvešek i Rene Medvešek).

Najavljeni su i skorašnji novi projekti. Jedan od njih je projekt slikovnica nastalih prema predstavama Gradskog kazališta lutaka Rijeka u izdanju Izdavačke kuće Adamić. Ovaj zajednički projekt bit će promoviran u četvrtak, 20. rujna 2012. g. u 18,30 sati nakon predstave “Tri praščića” u GKL-u Rijeka, Blaža Polića 6. “Tri praščića”, “Crvenkapica”, “Ježeva kućica”, “Maca Papučarica”, “Pale” i “Ivica i Marica”, omiljene predstave Gradskog kazališta lutaka Rijeka sada su i priče za laku noć s tekstovima Vedrane Balen Spinčić i fotografijama Petra Fabijana.

Također, u tijeku su prijave za novi projekt glazbeno-likovnih radionica u Gradskom kazalištu lutaka Rijeka. Riječ je o kreativnim radionicama na kojoj će djeca moći naučiti brojne likovne tehnike a nadasve razvijati svoju kreativnost. Prvi ciklus radionica počinje 20. rujna 2012. i završava 20. prosinca, a namijenjena je uzrastu od 5 do 10 godina.

mydx