Javni poziv za prijavu tekstova i dodjelu Nagrade „Mali Marulić“

GRADSKO KAZALIŠTE LUTAKA SPLIT, organizator Festivala hrvatske drame za djecu s ciljem poticanja domaćeg dramskog stvaralaštva za djecu objavljuje
Javni poziv za prijavu tekstova i dodjelu Nagrade „Mali Marulić“

I.

Na ovaj Poziv mogu se prijaviti autori s novim dramskim tekstom pisanim za lutkarsko kazalište i kazalište za djecu. Tekst mora biti pisan na hrvatskom jeziku i ne smije biti izvođen ili objavljen do travnja 2013. godine kada će se održati 6. festival hrvatske drame za djecu „Mali Marulić“. Tekstovi se šalju pod šifrom, a autor može prijaviti jedan tekst.
Gradskom kazalištu lutaka Split treba dostaviti tri primjerka teksta te u posebnoj omotnici (zatvorenoj), na kojoj je ispisana šifra, podatke o autoru (puno ime, adresa, broj telefona).

II.

Tekstove će čitati, ocjenjivati i o nagradama odlučivati stručna komisija koju imenuje ravnatelj GKL-a Split i festivala „Mali Marulić“.

III.

Tekstovi se šalju na adresu: Gradsko kazalište lutaka Split, Tončićeva 1, 21000 Split, s naznakom za Nagradu „Mali Marulić“. Tekstove primamo od 10. svibnja 2012. do 10. siječnja 2013.

IV.

Nagrade se objavljuju i uručuju na Festivalu hrvatske drame za djecu „Mali Marulić“ 2013. godine.

V.

Nagrada se sastoji od novčanog iznosa i to:
Prva nagrada: 15.000,00 kn
Druga nagrada: 10.000,00 kn
Treća nagrada 6.000,00 kn.

mydx