PREMIJERA DNK U VIROVITICI!!!

Premijera predstave DNK u Kazalištu Virovitica danas u 20 sati.

Predstava u subotu 8.6. u 20 sati – SLOBODAN ULAZ

Hrvatska praizvedba predstave DNK Dennis Kelly u režiji Petra Kaukova, docenta na Odsjeku režije Državne akademije za kazališnu i filmsku režiju u Sofiji (Bugarska).
Kazališni komad u nastajanju je u suradnji Kazališta Virovitica i Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku.
DNK je kratka, oštra i pomalo šokantna priča o osjećaju krivnje i “paklenog super plana”, koji pokušava ekipu teenagera izvući iz mogućeg kriminalnog nedjela.

Riječ redatelja:

“DNK (deoksiribonukleinska kiselina) je ona stvar koja nas definira kao bića. Često mislimo da to automatski znači da smo ljudska bića. Ponekad se dogodi da to znači nešto različito, tj. da je naša genetika vezana uz ostala bića – ne samo čimpanze i bonoboe, nego i svinje itd. Vrlo se rijetko prisjetimo da dijelimo nekih 40-50% naše DNK s kupusom. Zamislite, dok maštamo da vladamo Svemirom, skoro je pola našeg tijela slično kupusu!
Bi li kupus mogao vladati nad 40-50% Svemira?! A možda je to i činjenica, koju naša, ljudska nauka još uvijek nije uspjela shvatiti ni dokazati? Jako je tužno, da ne bi bilo smiješno.
Proces civilizacije kroz vrijeme pokušava nadvladati životinjske instinkte, koji su kodirani u našoj DNK. U većini slučajeva uspijeva, ali ponekad pobijedi sila prirode. Upravo se u takvim trenutcima prisjetimo da, prije svega, moramo biti ljudi, iako nosimo zajedničku DNK s kupusom i svinjom.
Ova naša priča potpuno odgovara našoj DNK – jako je smiješna, da, u biti, ne bi bila tužna”.

Petar Kaukov

IGRAJU:
Ana Cmrečnjak
Šime Irin Rabar
Matilda Fatur
Goran Vučko
Toni Leaković
Mihael Elijaš
Andrija Krištof
Sara Lustig/Anna Jurković
Silvijo Švast
Jura Ruža
Marijin Kuzmičić

Svečana premijera u petak 7.6. u 20:00 sati – (gosti koji su dobili pozivnice i potvrdili dolazak)
Predstava u subotu 8.6. u 20:00 sati – SLOBODAN ULAZ

mydx