𝐍𝐨𝐯𝐚 𝐩𝐫𝐞𝐦𝐢𝐣𝐞𝐫𝐚 𝐊𝐚𝐳𝐚𝐥𝐢š𝐧𝐞 𝐝𝐫𝐮ž𝐢𝐧𝐞 𝐏𝐢𝐧𝐤𝐥𝐞𝐜 𝐏𝐋𝐀𝐕𝐎 𝐒𝐔𝐍𝐂𝐄 𝐍𝐀 Ž𝐔𝐓𝐎𝐌 𝐍𝐄𝐁𝐔

Premijera će se održati 15. svibnja u 16.00 sati u Centru za kulturu Čakovec

Plavo sunce na žutom nebu donosi nam neobičnu priču o onima koji su imali samo 3 različite boje, a onda su odlučili krenuti u avanturu i pronaći ostale. Među ribama, u pjevu ptica, zakopane u vrućem pijesku i skrivene u astronautskim odijelima. Oni su trebali ostale boje. Svaku za točno određenu stvar. Narančastu za naranču. Ali, nisu znali nešto jako, jako važno.

Kroz neobičan i inovativan pristup, vrlo apstraktno i uz minimalno tekstualno sugeriranje, ovapredstava bavi se pitanjem mašte i naše hrabrosti da preskočimo neke ustaljene obrasce gledanja nasvijet. Apstraktna forma predstave temeljena na crtežima, zvukovima, bojama, glazbi i pokretunastupa vrlo mistično, otvarajući nam neki novi prostor promišljanja o kazalištu koje nije nužnotemeljeno na izgovaranju teksta.

Tko su oni i hoće li pronaći ostale boje? Ili će se opeći na vrućem pijesku i odustati? I što je to jako, jako važno što nisu znali?

Glumačka igra troje glumaca vodi nas u potpuno novi, mistični svijet mašte, pokretom namotkrivajući slojeve predstave koja baš poput mašte- u interpretaciji nema granica.
Ivona Marciuš

Dob: 4+Trajanje: 40 min
Redatelj: Romano Bogdan
Tekst i dramaturgija: Ivona Marciuš
Koreografija: Virna Hošnjak
Likovno oblikovanje: Nenad Kern
Glazba: Bojan Miljančić
Igraju: Bruno Kontrec, Karolina Horvat, Mario Jakšić
Glas u offu: Davor Dokleja

mydx