š“š‘šˆ šŒš„šƒš•š‰š„šƒš€ šˆ š†šˆš“š€š‘š€ nova je premijera Dječjeg kazaliÅ”ta Branka Mihaljevića u Osijeku

Premijera predstave za djecu je u sklopu Osječkoga ljeta kulture 2023. u subotu, 27. kolovoza u 19 sati.

Poznata pripovijetka Ljudevita Bauera ā€žTri medvjeda i gitaraā€œ stiže na daske Dječjeg kazaliÅ”ta Branka Mihaljevića. Priča je to o složenoj medvjeđoj obitelji koja će povezati dvije umjetnosti ā€“ lutkarstvo i glumu. Režiju potpisuje Morana Dolenc.

Tri brata medvjeda: Bukalo, Mrgud i Bero i njihov otac medvjed Bruno skladno i veselo žive u Bukovoj Å”umi. Dolazi dan kada zaigrani medvjedi moraju preuzeti dio odgovornosti i postati odrasli, odgovorni medvjedi. Srećom svaki od njih je dobar u nečemu i sjajno se nadopunjavaju! Bukalo je ribolovac, Mrgud je sakupljač meda, a Bero je umjetnik.
Najvažniji je zadatak svakog medvjeda poÅ”teno se udebljati prije zime i zimskog sna. Jer zimi se samo spava, govorio im je Bruno pripremajući ih za taj dan. Tu nije bilo problema dok god je bilo meda i ribeā€¦ ali kada hrane nestane, kako se udebljati od umjetnosti? I koji je onda najvažniji zadatak svakog medvjeda umjetnika ako se ne tiče hrane?
Mogle bi se sada ovdje otvoriti razne filozofske rasprave, pa ćemo se mi ipak držati one stare medvjeđe: Umjetniku je najbitnije gledati srcem, jer za sviranje gitare nisu najbitnije Å”ape, nego srce.Kako je Bero nahranio medvjede i zaÅ”to je umjetnost važna možete saznati duboko u Bukovoj Å”umi u jednom medvjeđem brlogu, u kojem miriÅ”i na ljubav i međusobno poÅ”tivanje, samo ga prvo morate nanjuÅ”iti!

Tekst i dramatizacija:Ā Ljudevit Ludwing Bauer
Režija: Morana Dolenc
Asistencija režije: Lidija Kraljić
Scenografija, lutke i kostimi:Ā Ria Trdin
Scenski pokret:Ā Maja Huber
Glazba:Ā Vlatko Panić
Oblikovanje rasvjete:Ā Igor Elek

mydx