Kultni lik Krtica u GKL Rijeka – izložba i projekcije crtića

Simpatični mali Krtica odvest će nas nazad u naše djetinjstvo – u četvrtak, 17. svibnja 2012. u 17 sati u Gradskom kazalištu lutaka Rijeka! Ulaz je slobodan, a ovaj kultni animirani crno-bijeli lik stiže nam na originalnim ilustracijama i na kino-platnu. Na izložbi koja je hommage njegovu autoru, lani preminulome Zdeněku Mileru, posjetitelji će moći vidjeti 40 prekrasnih ilustracija Zdeněka Milera i njegove kćerke Kateřine Miler.

Ova je izložba proputovala dio Europe (Haag, Budimpešta…), a nakon Zagreba i Rijeke nastavit će turneju.Umjetnica Kateřina Milerova pojašnjava zašto je krtica omiljeni lik među tako velikom populacijom, i nakon toliko vremena: “Krtica je iznenađujuće jednostavan – originalni karakter u prekrasnoj šumskoj scenografiji. On čezne za parom hlača koje je vidio i čini sve da ostvari svoj san. Krtica posjeduje magičnost i simpatičnost zbog koje je stekao obožavatelje diljem svijeta.”

Kao i poruka koju odašilje: nije važno odakle si, već želiš li se vratiti u svijet u kojem ćeš biti vječno dijete.

Animirani filmovi o Krtici moći će se vidjeti prije svake predstave u Gradskom kazalištu lutaka Rijeka do 27. svibnja 2012., do kada se može pogledati i izložba.

mydx