LAV KOJI NIJE ZNAO BROJITI DO TRI Nova premijera Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku i Kazališta Oberon Koprivnica

PREMIJERNO U KOPRIVNICI u petak 13. siječnja u dvorani Domoljub u 17 sati.

Predstava ‘Lav koji nije znao brojiti do tri’ drugi je dio, nastavak uspješne predstave ‘Lav koji nije znao pisati’ poznatog njemačkog autora Martina Baltscheita.
Ovog puta Lav muku muči s brojevima i matematikom koja je strašna i teška, no uz pomoć lava, krta, krijesnica, žirafe i labudova matematika počinje biti malo manje strašna.
Radnja kreće s Lavicom i Lavom. Lavica čita svoju knjigu, a Lav gleda neko lišće. Lavica ga ispravlja i govori kako su to leptiri i pita ga zašto ništa nikada ne rade zajedno? Lav smeten tim pitanjem daje svakakve izgovore – ‘Pa zajedno radimo ništa, kako to nije dovoljno?’ Lavica želi plesati, a Lav je odbija. Rasplet nastaje onog trenutka kada dolazi Lijepi lav, Zavodnik, Francuz s cvijećem i zove Lavicu na druženje. Leptiri dolaze kod našeg Lava i zafrkavaju ga kako je Lijepi lav sve izračunao i napisao zadaću te ga pitaju je li ikada čuo o ‘jedan puta jedan’ ljubavi i neka zbroji dva i dva. No, Lav ne zna brojiti ni do tri. Odlazi po pomoć kod jednoroga, labuda, krijesnica, krta, hobotnice, žirafe koja je boksač – neki od njih znaju brojiti od pet do deset, neki od četiri do deset, no naš Lav nikako da nauči brojati do tri.

Prijevod i režiju potpisuje Damir Mađarić, scenografkinja je Marta Crnobrnja, kostimografkinja Marija Šarić Ban, a autori glazbe su koprivnički glazbeni par Miroslav i Gordana Evačić. U predstavi igraju Gordan Marijanović, Kristina Kovačević i Srđan Kovačević.

* fotografije s osječke premijere u prosincu


mydx