Uručene povelje 17. vukovarskog lutkarskog proljeća

Na prigodnoj svečanosti, u utorak su u Ružičkinoj kući u Vukovaru uručene povelje 17. vukovarskoga lutkarskog proljeća, koje se od 26. do 31. ožujka održava u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Povelja za životno djelo u umjetnosti lutkarstva uručena je redatelju Jošku Juvančiću, a za životno djelo u glumačkoj umjetnosti lutkarstva glumcu Kazališta lutaka Zadar Zlatku Košti.

Nagrađenima je Povelju, uz koju su dobili i statuu ‘Šokac’, rad Zlatka Boureka te novčanu nagradu, uručio gradonačelnik Vukovara Željko Sabo.

U šest dana, koliko traje 17. vukovarsko lutkarsko proljeće, odigrat će se 90 predstava u gradovima Vukovaru, Vinkovcima, Iloku i Županji te mjestima Lovasu, Mikanovcima, Babinoj Gredi, Drenovcima, Bošnjacima, Nuštru, Slakovcima, Ivankovu i Orašju (BiH).

Na manifestaciji sudjeluju kazališta iz Zagreba, Vukovara, Slavonskog Broda, Velike Gorice, Osijeka, Vinkovaca, Zadra, Virovitice, Rijeke, Ivanić Grada, Mostara (BiH) i Pečuha (Mađarska). Ovogodišnji grad domaćin je Vukovar.

Uz predstave, u okviru 17. vukovarskog lutkarskog proljeća, čiji je organizator Koncertno kazališna agencija ‘Asser Savus’ iz Vinkovaca, održat će se i radionice za izradu plakata za lutkarske predstave te dramskog odgoja.

(Hina)

mydx