“Veli Jože” otvara novu sezonu u GKL Rijeka

Nova sezona 2012./2013. u vašem i našem Gradskom kazalištu lutaka Rijeka je počela, a otvara ju “Veli Jože” Renea Medvešeka u četvrtak, 30.08. u 18 sati. Predstavu možete pogledati i u petak, 31.8. u 18 sati, te u subotu, 1.9. u 11 ili 18 sati!

Nazorov “Veli Jože”, u režiji eminentnog Renea Medvešeka, donosi novo viđenje nezaobilaznog djela ne samo školske lektire već i redovnog, ne samo kazališnog repertoara. U predstavi sudjeluje gotovo cijeli lutkarsko-glumački ansambl sa Zlatkom Vicićem u naslovnoj ulozi. Reneu Medvešeku ovo je druga režija u GKL-u Rijeka, a “Veli Jože” je nakon svoje prošlogodišnje premijere ne samo gostovao na brojnim festivalima, već je i višestruko nagrađivan. Primjerice, na ovogodišnjem je 5. Malom Maruliću osvojio čak tri nagrade – nagradu za dramatizaciju (Rene Medvešek), glavnu nagradu za režiju (Rene Medvešek) i nagradu za lutkarsku animaciju lika Velog Jože (Zlatko Vicić).

Podsjetimo i da “Veli Jože“ uskoro gostuje i na 45. PIF-u. Predstava će biti izvedena u četvrtak, 6. rujna u 18 sati u Zagrebačkom kazalištu lutaka.

mydx